graphicanews

Tonejet cyclone

Tonejet Cyclone

την 30 Οκτωβρίου, 2017

Με στόχο την κάλυψη της ανάγκης για μεγαλύτερη ευελιξία στην εκτύπωση συσκευασιών για ποτά, η Tonejet, ο μοναδικός κατασκευαστής ηλεκτροστατικών εκτυπωτών ψηφιακής εκτύπωσης "drop-on-demand", θα λανσάρει την τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης απευθείας σε κουτάκια αλουμινίου (κονσέρβες κ.λπ.) στην έκθεση InPrint (Μόναχο, 14-16 Νοεμβρίου).

Ο ψηφιακός εκτυπωτής Cyclone της εταιρείας, με ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς Rockwell iTRAK έχει σχεδιαστεί για να παρακάμψει τα εμπόδια που σχετίζονται με τις μικρές παραγωγές σε κουτιά αλουμινίου ή κονσέρβας.

"Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά τη νέα μας μηχανή Cyclone στην επικείμενη έκθεση InPrint, καθώς εκεί θα μπορούμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της Βιομηχανίας τις απαιτήσεις τους αλλά και τις εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς." τόνισε για το θέμα ο κύριος Marvin Foreman, διευθυντής πωλήσεων της Tonejet και συμπλήρωσε: "Στην έκθεση θα δείξουμε πως μπορούμε να αναζωογονήσουμε την παραγωγή και να δημιουργήσουμε ευέλικτες μορφές παραγωγής σε μικρά τιράζ."

Το Cyclone φέρνει ένα νέο επίπεδο ανταγωνιστικότητας στην παραγωγή κονσερβοποιημένων ποτών για μικρά έως μεσαία τιράζ καθώς και για εξαιρετικά μικρά τιράζ.

Tonejet budΠροσφάτως η εταιρεία συνεργάστηκε με τη ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev (AB InBev), και τύπωσε on-demand μικρή ποσότητα συσκευασιών ως προωθητική ενέργεια της μπύρας Bud η οποία ήταν χορηγός σε μεγάλο φεστιβάλ μουσικής.
Για τις ανάγκες της χορηγίας, η εταιρεία τύπωσε συνολικά 10.000 κουτάκια μπύρας Bud για το φεστιβάλ Tomorrowland. Τα κουτάκια ήταν πλήρως εξατομικευμένα και η μεγαλύτερη παραγωγή ήταν 1400 κουτάκια ενώ η μικρότερη μόλις 15 κουτάκια για κάθε σχέδιο.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές-αναλογικές μεθόδους εκτύπωσης, η νέα τεχνολογία φέρνει τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης και στην αγορά της εκτύπωσης μεταλλικών κουτιών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις (πχ. αναψυκτικών) να τυπώνουν μικρές παραγωγές και να εξατομικεύουν πλήρως τις συσκευασίες των ποτών τους.

Ολόκληρο το σύστημα εκτύπωσης Cyclone της Tonejet θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Α6, περίπτερο 536 της έκθεσης για την βιομηχανική εκτύπωση InPrint.

tonejet mashine

Δείτε τη νέα μηχανή εν δράσει στο παρακάτω video: